Recensie: De Limburger

Twee dagen geleden werd ik geïnterviewd door Benti Banach, voor een recensie van Liefdeloos in de krant De Limburger. Het was een prettig gesprek, waarbij hij ook oor had voor mijn wensen. In de recensie geeft hij correct weer wat ik heb verteld, waardoor de lezer een goed beeld krijgt van het onderwerp narcisme en hechtingsproblematiek. Je leest wat dit met een kind doet tijdens zijn ontwikkeling en hoe het nog steeds nadreunt als volwassene.  

Ik ben heel blij met zijn journalistieke blik op mijn boek. Hij leest het heel anders dan de mensen uit mijn doelgroep, maar juist daardoor heb ik al veel van hem opgestoken. Hij vond het jammer dat ik Liefdeloos onder een pseudoniem heb geschreven, maar voor mij gaat het niet om niet om de persoon aan te wijzen die iets heeft gedaan, maar om het feit dat het is gebeurd en dat mensen daarvan kunnen leren en er hopelijk nu anders mee kunnen omgaan.

Blijkbaar spreekt de recensie veel mensen aan, of misschien herkennen ze zich in mijn verhaal, want de weergaven van de website liefdeloos.com zijn sindsdien omhooggeschoten. Ik hoop dan ook dat er veel mensen door mijn verhaal worden geïnspireerd of zich erin herkennen en beseffen dat ze niet alleen staan.

De recensie stond in alle edities van De Limburger, daar ben ik bijzonder blij mee.