Ervaringsverhalen

Nu ik weet dat mijn moeder (veel) narcistische trekjes heeft, heb ik enorm veel behoefte aan informatie en verhalen van anderen. Ik wil alles weten over narcisme, wat het is, hoe het ontstaat, is het te genezen én hoe ervaren andere mensen narcisme bij hun familie, partner, vrienden of collega’s. Ik heb me inmiddels behoorlijk ingelezen en merk dat er eigenlijk heel wat narcistische mensen rondlopen. Veel narcisten, maar nog schokkender om te horen en te lezen wat deze narcisten allemaal voor afschuwelijke stunts uithalen om hun ego te voeden. Als je denkt dat je het mafste verhaal hebt gehoord, kom je iets tegen van een narcist die het nog bonter maakt.
Waar ik veel van heb geleerd zijn ervaringsverhalen van anderen mensen. Op de eerste plaats ervaar je zelf hierdoor (h)erkenning, vooral doordat je beseft dat het niet aan jou ligt, maar aan de narcist. Ook al doen ze je graag anders geloven, het ligt beslist niet aan jou. De narcist is gek in zijn of haar hoofd.

Door naar veel verhalen van anderen te luisteren en er veel over te lezen, ben ik narcisten beter gaan herkennen en kan ik beter met narcisme omgaan. Omdat het mij zo heeft geholpen, wil ik dit graag delen met mijn lezers van mijn boek en website Liefdeloos. Ik hoop dat het jou net zo goed gaat helpen als bij mij!

Je bent niet alleen en niet gek! 

Asher Pinas

Asher probeert vanuit zijn ervaringen met narcisme anderen te helpen.

Elise

Elise deelt haar verhaal over haar narcistische ouders.

Lezersreacties

Enkele reacties van lezers na publicatie van Liefdeloos.