Aanvulling Spotify lijst

Je zult het vast herkennen: als je een liedje op de radio hoort komen er spontaan herinneringen naar boven van de tijd dat het liedje veel op de radio te horen was. Je herinnert je wellicht wat je aan het doen was, in welke situatie jij je toen bevond, of dat er een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
Ik heb dat zelf ook met een aantal liedjes.

Vanaf een jaar of twaalf begon ik echt muziek te luisteren en op te nemen, toen nog met cassettebandjes. Jaaah… de jaren ’80! Zat ik gespannen te wachten tot mijn favoriete liedje in de Top 40 werd uitgezonden en precies op het moment dat de dj was uitgesproken duwde ik op Record. Vaak was het liedje dan al een aantal tellen bezig, maar dat gaf niet, ik had het liedje toch op een bandje staan en kon het eindeloos luisteren.

Vanaf een jaar of zestien kwam de muziek-cd uit. Wat een vooruitgang qua geluidskwaliteit, maar opnemen van de radio, dat ging niet meer. Dat was balen!
Boven op zolder staat nog steeds een doos met oude cassettebandjes. Ik heb er speciaal mijn oude radio voor bewaard, ook omdat ik daar nog mijn oude pick-up op kan aansluiten voor mijn singletjes en lp’s.

De cd is inmiddels achterhaald. Spotify hebben we tegenwoordig.
Voor mijn boek Liefdeloos heb ik een lijst samengesteld met liedjes die mij op bepaalde momenten in mijn leven raakten. Of liedjes die heel toepasselijk zijn voor wat ik toen doormaakte.

Natuurlijk heb ik in deze lijst ook een favoriete top 3:

Op nummer 1 staat Dreamer, van Martin Garrix en Mike Yung: durf te dromen!

Op nummer 2 staat Try, van P!nk: het lijkt soms alsof alles je tegenzit, maar toch komt het vaak weer goed als je niet opgeeft.

Madonna sluit mijn lijstje met haar nummer The power of goodbye: soms is loslaten de beste keuze.

Recent is een nieuw Nederlands nummer uitgekomen, waarvan ik vind dat dit wel echt een plaats in mijn overzicht verdient. Je kunt het waarschijnlijk wel al raden: dat is Meau met Dat heb jij gedaan.
Meau verwoordt in dit liedje heel mooi wat een narcist teweegbrengt bij het slachtoffer. Ik heb nog nooit eerder een nummer gehoord dat zó treffend het gevoel van een slachtoffer van narcistisch misbruik weergeeft.

Luister en geniet!

Afbeelding van Tumisu via Pixabay