Inzicht

In het lentenummer Inzicht van de HELLP Stichting staat mijn ervaringsverhaal. Op hun website kun je terecht voor informatie en nieuws over HELLP/PE, zowel voor vrouwen die HELLP/PE hebben (gehad), als hun partners en andere betrokkenen.

© HELLP Stichting
© HELLP Stichting
© HELLP Stichting

Het HELLP-syndroom heeft best wat impact op mijn leven gehad. Vooral de eerste twee, drie jaar na de geboorte van mijn zoon. Vermoeidheid, minder goed kunnen concentreren en last hebben van prikkels. Dit is uiteindelijk weggetrokken, maar ik heb wel tot de dag van vandaag nog last van mijn nieren. In die zin, dat ik gevoeliger ben geworden voor (verkeerd) eten en bepaalde stoffen in medicijnen.

Ik ben benieuwd hoe onderzoeken naar HELLP verlopen in de toekomst, vooral als mijn zoon straks kinderen zou willen. Kan zijn partner ook HELLP ontwikkelen, omdat het bij hem de oorzaak van zijn vroeggeboorte was? En hoe zit het dan bij mijn dochter, die 10 jaar later is geboren? Tijdens deze zwangerschap heb ik Aspirine geslikt en geen HELLP gekregen. Betekent het dat zij het gen niet kan doorgeven?

Het blijft allemaal heel interessant om te volgen. Er kunnen immers levens van afhangen. De HELLP Stichting houdt je op de hoogte.

In mijn boek Liefdeloos lees je alles over mijn levensverhaal. 

© HELLP Stichting
© HELLP Stichting