Rondé in Spotify-lijst

De laatste tijd hoor ik vaak twee liedjes van de Nederlandse band Rondé op de radio: Hard to say goodbye en Love myself.

Het eerste liedje, Hard to say goodbye, werd als eerste uitgebracht. Zangeres Rikki zingt over hoe moeilijk het kan zijn om uit een relatie te stappen. Dit kan iedere relatie zijn: met een familielid, vriend of vriendin, partner of wie dan ook.

Dit geldt natuurlijk ook voor een toxische relatie, zoals bijvoorbeeld met een narcist. Hoe vaak zeg je tegen jezelf dat je beter de band met die persoon kunt verbreken, maar krijg je het niet voor elkaar. Je probeert het wel, maar keert iedere keer weer terug. Alsof het een verslaving is. Het kan een proces van jaren zijn, voordat je eindelijk de moed hebt gevonden om de knoop door te hakken en voorgoed de relatie te verbreken.
Hard to say goodbye

Vervolgens begint het helingsproces. Je bent zo gedevalueerd dat je niet meer weet wie je bent. Je moet (opnieuw) uitvinden wie je was, wie je bent. Je zelf (her)ontdekken. Wat vind je leuk, waar sta je voor, wat zijn je normen en waarden. Kortom: wíe ben je?
Het wordt tijd om jezelf te leren waarderen voor wie je bent, wat je bent. Het is niet egoïstisch om jezelf leuk te vinden zoals je bent. Accepteer jezelf, je uiterlijk, je innerlijk. Iedereen is uniek en alleen daardoor al ieders waardering en liefde waard. Als je jezelf leuk en lief vindt, straal je dat ook uit naar anderen en zal een narcist je niet benaderen. Je geeft immers geen voeding, want je stáát voor jezelf op. Je laat je niet meer omlaag halen, je bent sterk en hebt geen mening van anderen nodig om jezelf goed te voelen.
Love myself