Het verhaal van Asher

Mijn naam is Asher Pinas, 36 jaar oud en eigenaar/oprichter van De Wijze Vaders. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden met kinderen, narcistische persoonlijkheid stoornissen (NPS) en persoonlijke groei.

Kinderen zonder ouders en ouders zonder kinderen. Hulpinstanties die problemen groter maken in plaats van ze op te lossen en advocaten die gezinnen kapot proberen te pleiten. Dit is geen inleiding van een tragisch drama-boek, maar wel wat er dagelijks speelt en waar veel ouders en kinderen mee geconfronteerd worden. 
Als je niet in staat bent om als ouders in het belang van de kinderen te denken zullen je kinderen misbruikt worden door het systeem, het systeem van foute advocaten en subsidie gerichte ‘hulp’- instanties.  

Helaas kan ik daar maar al te goed over mee praten en ben ik inmiddels de tel kwijt geraakt van het aantal keren dat ik in de rechtbank ben geweest. Ik heb de meest vreselijke leugens gehoord door de advocaten van de tegenpartij. Daarbij heb ik niet met 1-0, maar zelfs 5-0 achtergestaan en zijn er talloze instanties betrokken die niet deden wat ze beloofden: de situatie verbeteren in het belang van het kind.  

Maar ik zou niet zijn waar ik nu ben als dat het einde van het boek zou zijn. Vanuit liefde en het streven naar rust ben ik gaan zoeken naar andere manieren en tactieken. En daarbij kwam ik uit bij mijzelf. Die zelfreflectie onthulde ook mijn valkuil en blinde vlekken. Waarom liep ik telkens achter de feiten aan? Wat maakte dat ik mezelf zo uitputte om anderen te overtuigen van de waarheid en waarom had ik telkens zoveel hoop op verandering bij de ander, maar vooral ook: wat was mijn eigen aandeel in dit alles?

Foto: Asher Pinas

Verandering begint bij jezelf
Ik ben veel sterker geworden door hard te werken aan mezelf, met een eerlijke reflectie op mijn eigen doen en laten door de jaren heen. Daarbij hoort veel inlezen over het onderwerp narcisme en persoonlijkheidsstoornissen, mijzelf omringen met mensen die eerlijke feedback geven en de situatie op dat moment accepteren. Ik kan een ander niet veranderen, maar mezelf wel. Verandering betekent andere keuzes maken en andere keuzes leiden weer tot andere uitkomsten. Toen mijn ogen eenmaal geopend waren, kreeg ik een heel andere kijk op de situatie. 

De verdieping in het onderwerp narcisme gaf me het laatste zetje om alles op een andere manier aan te pakken. De leugens, de manipulaties en de slachtofferrol: ze werden allemaal een stuk logischer. Nu trek ik me de aanvallen niet meer persoonlijk aan. Mijn houding naar de hulpinstanties is veranderd en ik focus me nog puur op de kinderen en mijn eigen ontwikkeling. Deze verandering is te zien, te voelen, te horen en misschien ook wel te proeven en te ruiken bij anderen. Dit is een andere versie van mij, een versie die zichzelf kent en die zich focust op zijn doel. En dat doel is geluk en rust voor je gezin en jezelf.

Deze verandering in mezelf resulteerde in prachtige overwinningen in de rechtbank, instanties die de handdoek in de ring gooiden (wat positief is in dit geval), en kinderen die zichzelf kunnen zijn op een veilige prettige plek. Dat is heel erg belangrijk wanneer er sprake is van een eenzijdige vechtscheiding.

Afbeelding van Sasin Tipchaia via Pixabay

De resultaten komen vanzelf
Wat zijn dan precies mijn overwinningen? Samen met mijn advocaat Wikash Sardjoe (wswadvocaten) hebben we meerdere goede resultaten behaald in de rechtbank en zelfs een zaak winnend afgesloten tegen het Leger des Heils. Maar de grootste winnaars van dit alles zijn mijn dochters. Die kunnen weer genieten met hun vader. Verder heb ik meerdere zittingen winnend afgesloten, kreeg ik een prachtige omgang met mijn destijds vijf maanden oude baby, heb ik meerdere successen geboekt bij de beschermtafel en trokken instanties zich liever terug dan dat ze hun vingers brandden. Ook heb ik valse beschuldigingen van mishandeling en seksueel misbruik overleefd en voorgoed uit de wereld geholpen.

Al deze verhalen zijn in de toekomst op mijn website te lezen. Maar het allerbelangrijkste is de rust in mijn hoofd en door die rust kan ik mijn kinderen meer bieden. Door afstand te nemen van het negatieve zet je de deur naar het positieve open en gebeuren er mooie dingen. 

Nu adviseer en begeleid ik andere ouders die ook in een vergelijkbare lastige situatie zitten of dreigen te komen. 
Zit je in een lastige situatie? Zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt die je begrijpen en zich kunnen verplaatsen in jouw situatie en gevoelens. Heb je hulp nodig op het gebied van scheiden met kinderen, narcistische ex-partners, persoonlijke groei of wil je gewoon even een maatje om mee te praten?

Het is mijn doel om zoveel mogelijk ouders te helpen die slachtoffer zijn, of dreigen te worden van een narcistische (ex)-partner. Dit is iets wat vaak wordt onderschat. De grootste oorzaak van alle ouderverstoting gevallen, omgangsweigeringen en slechte communicatie zijn degene die kinderen inzetten als wapen. Vanuit mijn eigen kennis en wijsheid bied ik mijn hulp aan. Daarnaast ben ik gecertificeerd ervaringsdeskundige.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Kijk dan eens bij Advies.

En onthoud: verandering begint bij jezelf