Asher Pinas: Hoe is het begonnen

De Wijze Vaders, opgericht om te helpen, om een verschil te maken en om rust te scheppen voor ouders (voornamelijk vaders) en kinderen. Wanneer deze gedachten echt zijn begonnen is moeilijk te zeggen. Bij elk contact met een hulpinstantie kwam dat gevoel wel bij me naar boven, dit moet anders, ze maken zoveel misbruik van de situatie waar kinderen en in de meeste gevallen de vaders zwaar gebukt gaan onder de valse verslagen en partijdige houdingen van de instanties. Maar het was het moment dat ik besloot bij mijn laatste werkgever om er echt wat mee te doen. Dat kwam onder andere vanwege mijn zelfontwikkeling, eigen ervaringen, de andere kijk op bepaalde situaties en de manier hoe ik werd behandeld door mijn toen huidige werkgever. Het niet nakomen van afspraken, geen zekerheid kunnen bieden, de hele sfeer op de afdeling en de ondankbaarheid waren voor mij redenen genoeg om dan toch eindelijk te doen wat zo lang een idee was en een stiekeme droom. Dus als je het achteraf bekijkt, is het een geluk bij een ongeluk dat ik niet mijn gewenste upgrade heb gekregen. En daar ben ik achteraf erg dankbaar voor, ik wens iedereen daar natuurlijk nog steeds het beste! Maar nu was het dan toch echt aan mij, om mijn droom werkelijkheid te maken. Om die eerste stap te zetten en moed te tonen. Waar moet ik beginnen wat heb ik nodig hoe wil ik het gaan doen.

Afbeelding van Fabien Bazanegue via Unsplash

Als ik terugdenk kan ik er eerlijk gezegd geen duidelijkheid over geven. Dit klinkt gek maar het ging allemaal vanzelf. Ik denk dat het te maken heeft met het plezier wat erbij komt kijken en de intentie. Je bent constant bezig met het resultaat en dat is mensen helpen. Je ziet verandering bij elke letter die je typt op je website bij wijs van spreken. De betere vader of moeder die je voor je kinderen kan zijn en het effect dat het heeft op hen. Ook raak ik gemotiveerd door de gedragingen van mijn ex-partner. De leugens, het pesten, en de manier van communiceren. Voor vele ouders zijn dat momenten waarop ze niet voorbereid zijn en vaak de verkeerde keuzes maken. Maar als je weet wat er achter de gedragingen zit, kun je het op een vreemde manier ergens begrijpen. Daar is kennis voor nodig, kennis die veel mensen helaas niet hebben. Maar vaak de soort kennis waar je bewust naar op zoek moet gaan. En met die kennis kun je de rust vinden en weer de regie terugnemen over je eigen leven. Alle acties zijn een reflectie van hun eigen emoties en door wijzer te worden kun je hun emoties ook echt bij hen laten. Dus kort samengevat is De Wijze Vaders ontwikkeld om te adviseren, te helpen, voor persoonlijke groei en om kennis over te dragen. Gericht op ouders in een scheiding, lastige situatie met kinderen of advies op relationeel gebied. 

Wil je meer weten over Asher, of wil je graag advies van hem? Kijk dan eens op zijn website: De Wijze Vaders